Emigreren naar Portugal #3: Een dag uit ons leven

In onze serie over emigreren naar Portugal vertellen wij meer over onze belevenissen! Hoe zijn we op dit idee gekomen, welke overwegingen hebben we gemaakt en dit keer: Hoe ziet een dag in ons leven eruit? En wat viel ons mee en wat viel ons tegen? 

 

In de voorbereiding van deze stap maak je je natuurlijk een voorstelling hoe je leven eruit gaat zien. Alhoewel je best in grote lijnen kan bedenken hoe het is, zijn we veel tegengekomen dat we vantevoren niet hadden kunnen voorspellen. Hieronder meer over hoe onze dagen eruit zien, wat ons is meegevallen en wat ons tegenvalt.

08:00 Broodjes klaarzetten

Elke dag staat een van ons het eerste op (zo rond 07:00) en zorgt ervoor dat de broodjes voor de gasten klaarliggen. De lokale bakker brengt deze broodjes ’s ochtends voor de deur en wij verdelen ze in zakjes en leggen ze klaar! 

09:00 Bespreking voor de dag

Rond 09:00 bekijken we samen hoe we ervoor staan die dag:
– Wie gaan er weg?
– Wie komen er aan?
– Hoeveel lege plekken hebben we nog?
– Welke grote taken gaan we die dag doen?

09:30 Sanitair schoonmaken

Dagelijks maakt een van ons het sanitair schoon in de ochtend en brengt het vuilnis weg, hier zijn we ongeveer een uur mee bezig. We maken de toiletten schoon, vullen toiletpapier aan, afwasgedeelte schoonmaken, douches & wastafels schoonmaken. Maar ook checken we het afvalstation en brengen we waar nodig het afval gelijk weg. Een keer per week maken we het sanitair grondig schoon met de hogedrukspuit, dit doen we samen.

We scheiden het afval en zorgen ervoor dat alles op de juiste manier weggewerkt wordt. 

10:00 Zwembad onderhoud

Het zwembad heeft elke dag aandacht nodig. ’s Nachts ligt er een dek op het zwembad dat er ’s ochtends afgehaald moet worden. We halen de blaadjes eruit met een speciaal schepnet, het zwembad wordt gestofzuigd en het terrein rondom het zwembad wordt schoongemaakt. We hebben een mooie (eetbare) mandarijnen boom bij het zwembad, echter vallen deze mandarijnen er ook wel eens uit.

Gedurende de dag

De dagen zijn overdag heel afwisselend. We zijn in gesprek met onze gasten, we geven ze bijvoorbeeld leuke tips over de omgeving. We zijn bezig met onderhoud, snoeien, onkruid weghalen. We doen klusjes waar nodig, zoals een lampen ophangen of iets vervangen. Afgelopen periode hebben we een aantal grote klussen gedaan die veel tijd in beslag hebben genomen, zoals het neerzetten van het zwembadhek en het vervangen van alle elektra, bedrading en lampen in het sanitiair voor nieuwe LED lampen. 

De appartementen en studio’s worden op wisseldagen ook schoongemaakt tussen 12:00 – 14:00, zodat nieuwe gasten vanaf 15:00 kunnen inchecken. We zijn hier ongeveer 1 uur per studio mee bezig.

We eten warm tijdens de lunch, enerzijds is het goed voor je lichaam, anderzijds is het ook praktisch: aan het einde van de dag is het vaak druk met binnenkomende gasten. Als er dan ook nog gekookt moet worden, wordt het uitdagend! 

Yves gaat tegenwoordig naar school, als hij thuis is helpt hij soms mee met klusjes, maar af en toe is het ook fijn om echt 1 op 1 tijd met hem door te brengen.

15:00 Sanitair + algemene check

Dagelijks checken we rond 15:00 het sanitair: ziet alles er nog verzorgd uit? Moet het toiletpapier aangevuld worden? We lopen natuurlijk de hele dag door over het terrein, dus je ziet continue als er iets gedaan moet worden. Toch doen we rond 15:00 een bewuste check van het terrein en sanitair om even met frisse ogen te kijken hoe het er allemaal uitziet.

Wat viel ons mee?

Het is in het begin toch spannend hoeveel boekingen je gaat binnen krijgen, maar tot op heden gaat dit heel goed! 

Ook hebben we fijne contacten kunnen leggen en worden we heel hartelijk ontvangen in het dorp.

Wat viel ons tegen?

Er zijn twee dingen die ons tegenvallen: De hoeveelheid was en strijkwerk dat uit de vakantieappartementen komt en de hoeveelheid snoeiwerk op het terrein.

En oja.. de taal..

16:00 Nieuwe gasten

Vanaf een uur of 15:00 / 16:00 arriveren veel nieuwe gasten. We checken ze in, geven een rondleiding over ons terrein en laten de plek zien waar ze overnachten. 

Dit is ook het moment dat gasten die de volgende dag vertrekken afrekenen. We doen dit altijd een dag van te voren, zodat we hier ’s ochtends geen omkijken naar hebben en gasten op hun eigen tempo kunnen vertrekken!

Volle camping

Einde van de dag

Na het eten bekijken we samen hoe we ervoor staan en wat we eventueel nog moeten doen. Ook boeken we de broodjes (en wasjes, ijsjes) op en bestellen die direct bij de bakker. 

En verder?

Naast bovenstaande dagelijkse dingen zijn we ook achter de schermen nog bezig met: wassen, inkopen doen, (onderhouds)projecten voorbereiden, marketing, binnenkomende boekingen via de telefoon/email/website, een wekelijkse yogales, social media onderhouden. 

Lees meer over onze ervaringen: