Ontdek de highlights in de omgeving

Fatima overnachten

Gelegen op slechts een eindje rijden van Quinta da Cerejeira, ligt Tomar. Beroemd om zijn imposante middeleeuwse kasteel, het Convento de Cristo. Dit klooster, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is een meesterwerk van architectuur en geschiedenis. De stad zelf heeft charmante geplaveide straatjes, pleinen en traditionele markten.

 

Coimbra is een universiteitsstad gelegen aan de oevers van de rivier de Mondego. In de stad, op het hoogste punt, vindt men de oudste universiteit (1290) van Europa. De universiteitsgebouwen zijn gerenommeerd vanwege hun architectuur en vooral de universiteitstoren en de naastgelegen wereldberoemde Biblioteca Joanina, een 18de eeuwse bibliotheek die zeker het bezoeken waard is.

Fátima is een belangrijke bedevaart bestemming voor katholieke gelovigen van over de hele wereld vanwege de verschijningen van de Maagd Maria aan drie herderskinderen in 1917. Het heiligdom van Fátima trekt jaarlijks duizenden pelgrims voor de openluchtmis en kaarsenprosessies.

Geniet van andere mooie culturele steden in de omgeving

Dornes

Dornes ligt op een schiereiland in het stuwmeer van het Castelo do Bode. Midden in het dorp staat een oude tempelierstoren in de vorm van een pentagram dat dienst deed als uitkijkpunt. Vanaf het dorp Paio Mendes loopt er een oude pelgrimsweg, gemarkeerd door 14 kruizen, die uitkomt bij het kerkje in Dornes. Als je hier nog niet geweest ben, moet dit zeker op je to-do lijst komen!

Constância

Deze schilderachtige stad ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de Zêzere en de Tejo (Taag). Constância staat bekend om zijn prachtige rivierlandschap, historische gebouwen en de poëtische associaties met de beroemde Portugese dichter Luís de Camões.

Lago Azul

Lago Azul ligt op maar een paar kilometer van Camping Quinta da Cerejeira en is een heerlijke plek om de dag door te brengen. U zit hier direct aan het stuwmeer en kan vanuit hier een motorboot huren, kanoen of gebruik maken van het gratis afgebakende natuurzwembad in het meer. Ook voor de kleinste onder ons is er in het stuwmeer een afgebakend zwembad gecreerd. 

Ourém

Met zijn rijke geschiedenis en middeleeuwse architectuur is Ourem een onmisbare bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Portugese ervaring. Het Castelo de Ourém is een imposant kasteel uit de middeleeuwen dat niet alleen architectonisch interessant is, maar ook een prachtig panorama biedt. Ook in Ourém vindt u het Nossa Senhora do Pranto Sanctuary. 

Penedo Furado

Penedo Furado is een rivierstrandje vlakbij Vila de Rei. Er is een waterval en een meer. Het is ook mogelijk om hier een kano te huren!

Abrantes

Met een imposant kasteel dat hoog boven de stad uittorent, biedt Abrantes een prachtig uitzicht op de omliggende vallei. Het is een van de bezienswaardigheden in Centraal Portugal. Naast het kasteel zijn er ook gezellige pleinen, kerken en musea om te verkennen.

Nazaré

Nazare is een kuststad die bekend staat om de visserstraditie en de hoge golven. Een plek die veel surfers trekt en vol zit met leuke restaurantjes.