Fatima: Belangrijkste bedevaartsoord in Portugal

Baseliek van Fatima

Fatima by night

Monument van de drie herders

Shop window Fatima

Fatima sanctuary

De camping ligt op slechts 30 minuten rijden van Fatima. Klik hier voor het adres van een centraal gelegen parkeergelegenheid in Fatima, vlakbij de baseliek.

Leuke restaurants zijn Restaurante O Zé Grande (R. Jacinta Marto 32), Casa Plátano Restaurante (Av. de Dom José Alves Correia da Silva 218) en Taverno do Merceeiro (Av. de Dom José Alves Correia da Silva 132).

Highlights van de stad zijn: uiteraard het "Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatima", de "Baseliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans van Fatima", de "Baseliek van de Heilige Drie-eenheid", de "Cova da Iria" en de vele prachtige winkels en etalages gewijd aan Maria en het katholicisme.

Fátima is een belangrijke bedevaartsbestemming voor katholieke gelovigen van over de hele wereld vanwege de verschijningen van de Maagd Maria aan drie herderskinderen in 1917. De stad trekt jaarlijks duizenden pelgrims aan voor de openluchtmis en kaarsprocessies. 

Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

De belangrijkste bezienswaardigheid van Fatima is het “Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima”, een religieuze site die de plaats markeert waar volgens de overlevering de Maagd Maria verscheen aan drie herderskinderen in 1917. Het heiligdom bestaat uit de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans van Fatima” en de “Basiliek van de Heilige Drie-eenheid”. Het complex heeft een indrukwekkende buitenruimte voor religieuze vieringen en processies.

Pelgrims

Wat opvalt zodra je naar Fatima rijdt, zijn de grote groepen pelgrims die van over de hele wereld, te voet en met bussen, naar Fatima komen om hun geloof te belijden en deel te nemen aan religieuze ceremonies. Denk hierbij aan de processies met kaarsen en de jaarlijkse vieringen van de verschijningen van Maria. De belangrijkste data voor deze pelgrims zijn 13 mei (de eerste verschijning van Maria) en 13 oktober (de laatste verschijning en de Zonnemirakel).

De plek waar de Maria verschijningen plaatsvonden, de “Cova da Iria”, kan men bezoeken. Hier bevindt zich ook de Capela das Aparições (Kapel van de Verschijningen), een eenvoudige maar krachtige kapel.

Museum van het Heiligdom van Fatima

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad Fatima is er het “Museum van het Heiligdom van Fatima”. Dit museum biedt een schat aan informatie over de geschiedenis van de verschijningen en het religieuze belang van Fatima. Bezoekers kunnen hier religieuze kunstwerken, historische documenten en artefacten verkennen die verband houden met de verschijningen en het geloof.

Fatima is een stad doordrenkt van spiritualiteit en geschiedenis, en het is een plek die zowel gelovigen als nieuwsgierige reizigers aantrekt. Of je nu op zoek bent naar religieuze ervaringen, culturele ontdekkingen of gewoon een moment van bezinning, Fatima biedt een unieke en gedenkwaardige reiservaring.

Fatima belangrijkste bedevaartsoord van Portugal

Onze camping bij Fatima ligt op slechts 30 minuten rijden en is echt een bezoek waard. Je kijkt je ogen uit en er zijn veel mooie plekken om te bezoeken. Wil je aanvullende tips of informatie, laat het ons weten, we helpen je graag!