Emigreren naar Portugal #1: de eerste twee maanden als camping eigenaar

Emigreren naar Portugal

Op 30 januari kwamen we einde van de ochtend aan. We trokken in een van de studio’s, omdat we in ons woonhuis wilden klussen. De oude eigenaren waren nog aan het verhuizen dus de eerste twee dagen zijn we aan de slag gegaan op het terrein. We zijn gaan snoeien, harken, vegen en nog meer snoeien. Op 1 februari kregen we de sleutel, al ging dit anders dan we ons hadden voorgesteld. 

De overdracht van het huis en camping​

We hadden gepland om op 1 februari de overdracht te laten plaatsvinden bij de notaris. Echter gooide de bank roet in het eten, de hypotheek was namelijk nog niet rond. Dit hoorden we pas een aantal dagen vantevoren en ging gepaard met flink wat stress. Uiteindelijk zijn we overeengekomen dat we onder bepaalde voorwaarden het huis alvast konden betrekken. Heel fijn, maar tegelijkertijd ook gek want het was nog steeds niet van ons.

Klussen in het huis​

We dachten (uiteraard) dat we alles onder controle hadden. Vinkje 1 van een ‘ik vertrek’ aflevering hadden we inmiddels al, een hypotheek die niet rond was. Vinkje 2 stond al voor de deur: een deel van de vloer van de 1e verdieping was verrot, en niet zo’n beetje ook. In Portugal kennen ze het principe ‘verborgen gebreken’ niet, dus we zijn aan de slag gegaan. Met dank aan hele lieve Portugese overburen kwamen we in contact met een aannemer die het binnen korte tijd allemaal heeft vervangen. We zijn aan de slag gegaan met schoonmaken, vloeren leggen en verven zodat dit allemaal af was voordat de verhuiswagen kwam. Gelukkig waren ook mijn ouders er, die hebben geholpen met klussen. 

De verhuiswagen​

Rond 10 februari stond de verhuiswagen voor de deur. Letterlijk voor de deur, want hij kon de draai niet maken om op het terrein te komen. Geen probleem, 3 uur later stonden al onze spullen in ons huis. Het uitpakken kon beginnen. Het emigreren naar Portugal voelde nu wel echt definitief!

De studio's en appartementen​

Toen we het grootste deel hadden uitgepakt (het regende toch veel die dagen) zijn we gestart met het opknappen van de verhuur appartementen. We zijn gestart in het appartement, hier moest het meeste werk gedaan worden. We hebben geverfd en heel veel schoongemaakt. Daarna zijn we gaan opknappen en hebben we nieuwe meubels neergezet, een super frisse uitstraling. Het is bijna niet op te sommen wat we allemaal hebben gedaan, want in de tussentijd zijn we ook nog veel op het terrein bezig geweest.

De overdracht​

Uiteindelijk vond de overdracht plaats vlak voordat Sanne & Yves voor een paar weken naar Nederland moesten. Een bijzondere ervaring, Emile, Yves en ik bij de notaris. De oude eigenaren, afgevaardigden van de bank, onze advocaat (NL’s – Portugees sprekend) en de notaris. Na veel overleg werd de koopakte voorgelezen terwijl Yves een filmpje op de iPad zat te kijken en af en toe keihard begon te lachen. En dit alles in het Portugees, terwijl wij net aan een kop koffie kunnen bestellen in het Portugees.

Verhuizen naar Portugal

(Even) terug naar Nederland

Eind februari moesten mijn zoontje en ik weer naar Nederland voor een aantal weken. Ik ben momenteel mijn yoga opleiding aan het afronden en de laatste dingen voor mijn oude werk. Heel gek om er zo aan het begin niet bij te zijn. We hadden zelfs besloten de camping een aantal dagen eerder open te doen (i.p.v. 15 maart) zodat ik misschien nog de eerste gasten kon meemaken, maar helaas! Ik volg het nu op afstand, terwijl Emile volop bezig is op de camping. Er staat inmiddels een nieuwe BBQ voor de gasten, een hek om het zwembad en er zijn nog veel meer klussen gedaan! Het aftellen is nu echt begonnen, over 3 weken vliegen we definitief naar Portugal!

[convertful id="221131"]