Wat is er te doen in Centraal Portugal?

Lokale markten

Portugal staat bekent om zijn dagelijkse markten. Hier kunt u niet alleen verse vis, lokale kazen en verse groente en fruit kopen, maar vaak ook een portie overheerlijke kip piri-piri. 

Maandagochtend is er markt in Ferreira do Zêzere, op vrijdagochtend is er een grote markt in Tomar en in Ourém op donderdagochtend. 

Wat is er te doen in centraal Portugal

Wandelen

Wij hebben een grote selectie van wandelroutes voor u beschikbaar, direct vanaf Camping Quinta da Cerejeira of met een startpunt op korte afstand van onze camping. Deze routes hebben een varierend profiel, maar hebben met elkaar gemeen dat ze door de prachtige omgeving rondom onze camping lopen. Ook hebben wij diverse routes waarbij u geregeld een mooi uitzicht hebt op de Rio Zézere. 

Op de volgende pagina vindt u een aantal mooie  wandelroutes.

Caminho Portugues

Watersport

De regio waarin camping Quinta da Cerejeira is gelegen is niet alleen bekend door de tempeliers, maar ook vanwege de vele watersport mogelijkheden. Op slechts 5 minuten rijden vanaf onze camping vindt u Lago Azul, aan het stuwmeer “Barragem do Castelo do Bode” dat gevoed wordt door de Rio Zêzere. Hier vinden volop watersport activiteiten plaats. 

Barragem do Castelo do Bode is 60 kilometer lang en een zeer geschikte plek om te wandelen, fietsen, zwemmen of andere watersporten uit te oefenen. Zo kunt u op het meer SUPPEN, varen met een motorboot of jetski, wakeboarden, zeilen of kanoen. 

Indien u een van deze vaartuigen wenst te huren, helpen wij u hier graag bij.

Ferreira do Zezere

Fietsen

In de buurt van camping Quinta da Cerejeira kunt u geweldig fietsen. Niet alleen een mooie fietstocht richting Tomar, maar ook diverse mooie tochten langs de Rio Zêzere. Wij hebben diverse uitgestipelde fietstochten voor u beschikbaar. U kunt deze inzien in onze receptie. Graag zijn wij u ook van dienst als u andere suggesties wenst te ontvangen of als u een georganiseerde dagtrip wenst te boeken. 

Klik hier voor onze fietsroutes

Mountain biking Ferreira do Zezere
Meren en water in de omgeving