Ferreira do Zêzere

Camping Quinta da Cerejeira is gelegen in een klein dorpje genaamd: Cerejeira. Dit dorpje maakt onderdeel uit van de gemeente Ferreira do Zêzere. De gemeente ligt aan de rivier de Zêzere, een 60 kilometer lange rivier langs verschillende steden. Het is een actieve gemeente waar met regelmaat activiteiten of feesten gegeven worden, actuele informatie is te vinden op de website van de stad of in het touristenkantoor in het centrum van het dorp.

Restaurant tips

1. A Grelha do Zêzere, een heerlijk grill restaurant met lokale specialiteiten. Reserveren is aan te raden: +351249362300

2. A Toscana, een pizza restaurant maar ook met Portugese gerechten. +351249362315

3. Restaurante Quinta do Adro, een restaurant met heerlijke Portugese gerechten. +351249366296

Klimaat in Santarem

Santerem is het district waar Ferreira do Zêzere zich bevindt. Het klimaat in deze streek is mild, met warme zomermaanden en milde wintermaanden. Zomers kan het boven de 30 graden uitkomen, in de winter is het gemiddeld 10 graden.

Markt

Op zaterdag- & maandag ochtend vindt je in het centrum van Ferreira een lokale markt. Op zaterdag vindt je hier voornamelijk etenswaren. Op maandag is de markt uitgebreider en zijn er diverse kraampjes met kleding, tuinmaterialen, kippen en nog veel meer. 

Castelo de Bode

Op korte rijafstand van de camping ligt het stuwmeer van de dam van Castelo de Bode. Op het stuwmeer worden tal van watersporten aangeboden, maar ook kan er een rondvaart gemaakt worden om te genieten van de omgeving en de natuur. Het water in Castelo de Bode is een van de schoonste wateren van Portugal.

Castelo de Bode