Tomar: Stad van de tempeliers

Convento do Cristo

Tomar by night

Aquaducto de Pegões

Convento do Cristo

Caminho Português

U kunt in de buurt van het centrum kosteloos parkeren bij de Mercado van Tomar (Rua Santa Iria) of op de parkeerplaats van het station. Bij het Convento do Cristo kunt u vlakbij de ingang parkeren (betaald).

Leuke restaurants zijn "Marisqueira de Tomar" (Av. Norton de Matos), "Taverna Antiqua" (Praça da República) of een van de vele andere restaurants in de stad.

Highlights van de stad zijn: het Convento do Cristo, het Aqueduto dos Pegoes, de Synagoge van Samuel Levy, de binnenstad van Tomar, de diverse prachtige kerken en het vierjaarlijkse festival Festa dos Tabuleiros.

Convento de Cristo

Gelegen op slechts een stukje rijden van camping Quinta da Cerejeira, ligt Tomar. Tomar is beroemd om zijn imposante middeleeuwse kasteel en klooster, het “Convento de Cristo”. Het klooster is het meest opvallende monument van Tomar. Het combineert gotische, Manuelijnse en renaissance-architectuur en diende als zetel van de “Orde van de Tempeliers” en later van de “Orde van Christus”. Bezoek en verken de prachtige kloostergangen, de Charola-kapel en geniet van een geweldig uitzicht vanaf de kasteelmuren.

Aqueduto dos Pegões

Enkele minuten rijden vanaf het “Convento de Cristo” vindt u het “Aqueduto dos Pegões”. Dit aquaduct uit de 17e eeuw is een indrukwekkend staaltje van historische ingenieurskunst. Het strekt zich uit over bijna 6 kilometer en voorzag de stad van water. U kunt langs het aquaduct wandelen en genieten van het uitzicht op de omliggende natuur.

Festivals en evenementen

Naast de prachtige binnenstad vinden er ook geregeld festivals en evenementen plaats in Tomar. De stad heeft een bruisende evenementenkalender. Hoogtepunt is het vierjaarlijkse traditionele festival (2027, 2031) “Festa dos Tabuleiros” en bekend staat om zijn kleurrijke processies en torenhoge hoeden.

Kortom, Tomar is een prachtige bestemming die geschiedenisliefhebbers, cultuurliefhebbers en natuurliefhebbers zal bekoren. Met zijn unieke mix van erfgoed, architectuur en natuurlijke schoonheid, belooft Tomar een prachtige ervaring voor elke reiziger.

Route naar Tomar vanaf Quinta de Cerejeira

Er zijn twee routes naar Tomar vanaf de Quinta, een over de tolwegen en een binnendoor. Beiden routes nemen ongeveer 20 minuten in beslag.