Tol betalen in Portugal

Tolwegen Portugal

Tolbadge

De tolbadge is de meest eenvoudige manier om tol te betalen in Portugal. De tolbadge kan gebruikt worden op alle tolwegen in Portugal, maar ook in andere Europese landen. Handig dus als je een tour door Europa maakt. Het is een klein wit kastje dat je op je voorruit plakt, hierdoor kan je door alle tolpoorten rijden zonder te stoppen en wordt de tol automatisch geregistreerd. 

De tolbadge kan online worden aangeschaft of bijvoorbeeld bij de ANWB worden gekocht.

EasyToll

Een andere manier is Easytoll. Hierbij registreer je je kenteken en creditcard bij binnenkomst in Portugal. Tolheffingen worden dan automatisch afgeschreven via tolpoorten met camera’s..

Het is belangrijk dat je bij binnenkomst in Portugal de borden volgt: “Foreigners report here”. Hier registreer je je kenteken en je creditcard.

TollCard

Op www.tollcard.pt kan je eenvoudig een prepaid kaart kopen, variërend van 5 tot 100 euro.

Op de website staat: Tolkaarten die rechtstreeks van de website zijn gekocht, zijn al actief. Er is geen verdere actie vereist. Na aankoop kan de klant deze direct gebruiken.”

De tolkaart kan eventueel ook bij een CTT punt gekocht worden, dan is een activatie vereist. Dichtstbijzijnde CTT punt bij de camping is: Praça Dias Ferreira 54, 2240-999 Ferreira do Zêzere