De 10 mooiste wandelroutes in Santarem in Portugal

Portugal staat bekend om zijn adembenemende landschappen en charmante dorpjes, en Ferreira do Zezere is daar geen uitzondering op. Dit levendige dorpje, gelegen in het midden van Portugal, biedt niet alleen historische en culturele schatten, maar beschikt ook over een prachtige natuur. Wandelen in Santarem is geschikt voor elke wandelliefhebber. Hier zijn de 10 mooiste wandelroutes in Santarem rond onze camping en Ferreira do Zêzere.

10 mooiste wandelroutes in Santarem

De 10 mooiste wandelroutes in Santarem

1. Lago Azul Trail

Begin je ontdekkingsreis met de Lago Azul Trail, een prachtige route rond het blauwe meer van Ferreira do Zêzere. Dit pad biedt spectaculaire uitzichten op het meer, de bossen en pittoreske dorpjes. De route is geschikt voor wandelaars van alle niveaus en biedt een perfecte kennismaking met de natuurlijke pracht van de regio.

2. Belver Castle

Voor de avontuurlijke wandelaar is de Penedo Furado Trail een must. Dit pad voert je door de bossen, langs kabbelende beekjes en naar de indrukwekkende Penedo Furado-waterval. De beloning voor je inspanningen is een verfrissende duik in het frisse water aan de voet van de waterval.

3. Fragas de Sao Simao Trail

De Fragas de Sao Simao Trail is een unieke route die je meeneemt door een betoverend landschap van granieten rotsformaties en begroeiing. Onderweg kom je langs charmante dorpjes en kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de omliggende valleien.

Wandelen in Portugal

4. Trilho da Chiqueda

Deze route, ook bekend als het Chiqueda-pad, is een fantastische manier om de flora en fauna van de regio te ontdekken. Het pad slingert door dichte bossen en open velden, en je kunt onderweg genieten van de vele vogelsoorten die het gebied bewonen.

5. Ribeira da Serta Trail

8,5km/292m▲/2:30hours

Volg de Ribeira da Serta Trail voor een ontspannen wandeling langs de oevers van de rivier de Serta. Dit pad biedt een prachtig uitzicht op het water en leidt je door groene weiden en schaduwrijke bossen. Het is een ideale route voor een rustige wandeling voor elk niveau.

6. Caminho do Xisto do Zezere

9,1km/384m▲/2:30hours

Als je van wandelen in Portugal houdt, ontdek dan de rijke geschiedenis van de regio op het Caminho do Xisto do Zezere-pad. Dit wandelpad voert je langs traditionele leistenen dorpen en biedt een blik op het lokale erfgoed. Onderweg kun je genieten van de warme gastvrijheid van de bewoners.

7. Capela de Sao Pedro de Castro

Een mooie wandeltocht die direct vanaf de camping vertrekt en door de bossen rondom Ferreira do Zêzere naar het Barragem do Castelo de Bode loopt. Vanaf hier voert de route weer terug naar de camping. Verwacht weinig tot geen andere wandelaars op dit stuk, dus bij uitstek geschikt voor ieder die van rust houdt.

Klik hier voor de route

Wandelen Portugal

8. Avondwandeling Cubo

Vanaf de camping vertrekt deze kleine rondwandeling door Carvahal, Cubo en terug naar Cerejeira. Dit rondje is uitstekend geschikt om ’s ochtends of ’s avonds even de benen te strekken. 

Klik hier voor de route

Accomodatie in de regio

Onze Quinta met kleinschalige camping en diverse verhuur appartementen en studio’s ligt in het centrum van Centraal Portugal. De perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie en om te wandelen! 

9. Rondwandeling Porthina & Maxieira

Korte rondwandeling vanaf de camping direct de bossen ten zuiden van Ferreira do Zêzere in. Alle paden zijn goed begaanbaar maar stevige schoenen zijn aan te bevelen. 

Klik hier voor de route

10. Rondwandeling Igreja Matriz do Espirito Santa da Igreja Nova

Wandeling naar de 17e eeuwse kerk Igreja Matriz do Espirito Santa Igreja Nova. Vanaf daar terug door de bossen ten zuiden van Ferreira do Zêzere naar de camping, waar deze wandeling ook gestart is. Alle paden zijn goed begaanbaar maar stevige schoenen zijn aan te bevelen. 

Klik hier voor de route

De 10 mooiste wandelingen vanaf of rondom de camping

Dit zijn volgens ons de 10 mooiste wandelroutes in Santarem. Heb je een van deze wandelingen gedaan of heb je een leuke tip voor een wandeling? Laat het weten in de comments, we zijn benieuwd!