De 10 leukste markten in Portugal in 2024

10 leukste markten in Portugal in 2024

Mercado do Bolhão - Porto

Dit is misschien wel een van de bekendste lokale markten in Portugal, de Mercado do Bolhão. Het is een prachtig gebouw midden in Porto. Het bestaat uit 2 verdiepingen, doordat de markt tussen 2 straten ligt met een flink hoogteverschil. Het ligt tussen de Rue de Formosa en de Rue Fernandes Tomás. Op deze markt vindt je voornamelijk verse producten.

Maandag tot en vrijdag geopend van 07:00 tot 19:00 en op zaterdag van 07:00 tot 13:00.

Praça da Fruta - Caldas da Rainha

Dit is een van de weinige dagelijkse straatmarkten in Portugal. Er zijn met name kraampjes met verse producten, zoals groente en fruit. De naam zegt het eigenlijk al: Fruitplein. Er wordt gezegd dat deze markt al sinds de 15e eeuw bestaat. Rondom de markt vindt je veel gebouwen met lokale keramiek.

De markt is dagelijks geopend van 08:00 – 15:00

Mercado da Ribeira - Lissabon

Een bezoek aan deze markt mag niet ontbreken als je een dag Lissabon bezoekt. Het is een overdekte markt vlakbij Cais do Sodre. Waar er vroeger veel verse groenten, fruit en andere producten werden verkocht, is het tegenwoordig een soort markthal. Het concept is dat vele van de topchefs uit Lissabon een kleine Tascinha hebben in de markthal waar ze petiscosserveren van de grotere gerechten uit hun restaurants. Je kan je gerecht bestellen en plaats nemen aan een van de grote lange tafels in het midden.

De markt is dagelijks geopend van 08:00 – 15:00

[convertful id="221131"]
10 leukste markten in Portugal in 2024

Grande Mercado Medieval - Obidos

Deze markt valt een beetje uit de toon, maar is zeker noemenswaardig. Dit jaarlijkse evenement, in 2024 van 18 t/m 28 juli, is een bijzondere ervaring. Tijdens dit evenement waan je je in de middeleeuwen. Houdt er wel rekening mee, dat je voor deze markt een toegangsticket nodig hebt.

18 t/m 28 juli 2024

Quebra costas - Coimbra

Deze vlooienmarkt dankt zijn naam aan de straat waaromheen de markt plaats vindt: Quebra Costas in Coimbra. Het is een markt voor tweedehands spullen, boeken, kleding, sieraden, planten en nog veel meer. Rondom de markt vindt veel gezelligheid plaats, je kan er naar muziek luisteren, wat eten en drinken

Elke tweede zaterdag van de maand

Mercado de Tomar

Deze grote overdekte markt is te vinden in de buurt van Ponta Nova. De markt biedt een diversiteit aan van verse producten en andere producten zoals bloemen en kleding. Er hangt een aangename sfeer met zowel locals als bezoekers. Een stukje verderop vindt je een stuk markt met handige keukenproducten, manden en andere traditionele items.

Elke vrijdagochtend

10 leukste markten in Portugal in 2024

Mercado do Livramento - Setúbal

Deze markt, gelegen in Setúbal, is een grote overdekte versmarkt en hoort zeker in de lijst van de 10 leukste markten in Portugal in 2024. Deze markt staat met name bekend om de kwalitatieve vis die er verkocht wordt. Het marktgebouw is gerenoveerd in 2010 en bevat prachtige tegel wanden die verschillende economische activiteiten uit de stad afbeelden. Deze zijn ontworpen door José António Jorge Pinto en Pedro Pinto.

Dinsdag tot en met zondag, van 07.30 uur tot 14.00 uur

10 leukste markten in Portugal

Naast al deze markten zijn er natuurlijk nog veel meer lokale markten in Portugal. Heb je tips of wil je meer weten over een bepaalde markt? Laat hieronder je reactie achter!