4.7 based on 400+ reviews on google

Torres Novas: een stad die je verrast

Torres Novas is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt bij een bezoek aan Portugal, maar juist dat maakt het zo leuk. Wij waren er zelf al een aantal keren geweest voor het winkelcentrum, maar laatst reden we het centrum in en we waren verrast!

Wat is er te doen in Torres Novas?

Het kasteel van Torres Novas

Eén van de hoogtepunten van het centrum is het grote kasteel van Torres Novas. Dit kasteel, daterend uit de 12e eeuw, biedt niet alleen een inkijkje in de rijke geschiedenis van de regio, maar ook een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Het ligt in het midden van het centrum, waar je ook in Torres Novas bent, je ziet het kasteel. Een klein beetje geschiedenis: Het Kasteel van Torres Novas werd waarschijnlijk herbouwd aan het einde van de 12e eeuw door koning Sancho I, tijdens de herovering van het Portugese grondgebied. In gotische stijl gebouwd, heeft het kasteel een schildvormige plattegrond met elf vierkante torens die uitsteken uit de muren. De omliggende tuinen nodigen uit tot een wandeling, en de omgeving is het decor van de traditionele Middeleeuwse Markt van Torres Novas, met als hoogtepunt de “Herinneringen aan de Geschiedenis”, waar een ontsnappingsroute uit het kasteel wordt gesimuleerd via de doorgang genaamd “Porta da Traição”, die verwijst naar de “legende” van een ondergrondse tunnel tussen het kasteel en de Grotten van Lapas.

Villa Cardílio - Museu Municipal Carlos Reis

De Romeinse ruïnes van Villa Cardílio, gelegen op ongeveer drie kilometer van Torres Novas, werden vanaf 1962 blootgelegd door opgravingen onder leiding van kolonel Afonso do Paço. Deze opgravingen brachten een reeks funderingen, kolombases en vloeren met diverse mozaïekpatronen aan het licht, die behoorden tot een oude Romeinse villa bestaande uit drie hoofdonderdelen: de entree, het peristilium en de exedra. 

Klik hier om naar de website te gaan

Boek jouw verblijf bij Quinta da Cerejeira

Op slechts 20 minuten rijden van Torres Novas vindt je onze Quinta. Wij hebben kampeerplekken, een appartement en studio's. Voor iedereen wat wils!

Natuurreservaat Paul do Boquilobo

Niet al te ver van Torres Novas ligt een prachtig natuurreservaat. Het reservaat is continue overstroomd en bevat daardoor bijzondere planten en bloemen. In dit reservaat leeft een grote kolonie blauwe reigers vanaf maart tot en met de zomer. Naast de blauwe reigers zijn er meer dan 200 soorten vogels, heel erg geschikt dus voor de vogelliefhebbers. 

In dit reservaat kun je alleen wandelen op aangegeven plekken, of onder begeleiding van een gids. 

Klik hier om naar de website te gaan

Related Posts